Fizikalna terapija Milovic, Rijeka

Djelotvorne fizioterapeutske usluge za
zdravlje vaših kostiju, zglobova i mišića

Anticelulitna masaža

Što je celulit?

Celulit su nakupine tekućine i masnoće u najdubljem sloju kože (subcutisu), a najčešće zahvaća područje stražnjice, bokova, bedara, koljena, trbuha i nadlaktice.

Iako se uglavnom smatra estetskim problemom, ne liječi li se na vrijeme i na odgovarajući način, celulit može prerasti u zdravstveni problem.

Celulit se nikada ne može ukloniti zauvijek i u potpunosti, no može ga se držati pod kontrolom.

Kako liječimo celulit?

Kako bismo celulit uspješno liječili, obavljamo inicijalni pregled – utvrđujemo stadij celulita, mjerimo obujam tkiva na tipičnim mjestima i postotak tjelesne masnoće, tzv. pinch-testom. Na temelju dobivenih podataka određujemo plan liječenja. Liječenje se provodi kontinuirano, a u mnogim slučajevima traje i više od mjesec dana.

Osnovu našeg programa liječenja celulita čini anticelulitna masaža, koja se razlikuje od klasične masaže po svojim specifičnim pokretima. Koliko će biti čvrsti pokreti fizioterapeuta ovisi o tkivu pacijenta. Ako je tkivo jako osjetljivo i postoji mogućnost njegova oštećenja (stvaranja podljeva, pucanja kapilara...), liječenje započinjemo blažim oblikom masaže – ručnom limfnom drenažom.

Masažom možemo tretirati sve tzv. kritične zone: trbuh, struk (straga sve do potpazušnih jama), nadlaktice, stražnjicu i noge (koljena, prednju, stražnju, unutarnju i vanjsku stranu bedara).

Sastavni dio našeg programa liječenja celulita je i ultrazvučna terapija (kavitacija).

Nakon tretmana celulit će biti uklonjen u najvećoj mogućoj mjeri, a koža će biti čvršća i sjajnija. Da bi se postignuti rezultati liječenja celulita održali dugoročno, preporučaju se redovite masaže.

MEDICINSKE MASAŽE u privatnoj praksi Milović

Vezivno-tkivna medicinska masaža leđa
(terapijska masaža)

Klasična medicinska masaža
(tzv. švedska masaža)

Anticelulitna masaža

Četveroručna masaža

s